top of page

Obiective turistice

Bucovina, cunoscută și sub numele de “Țara Fagilor” este un ținut facinant și una dintre cele mai frumoase provincii carpatice. Această zonă impresionează din punct de vedere istoric, geografic și turistic, dar mai ales prin momumente sale. Bucovina este apreciată pentru multitudinea de mănăstiri construite de Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rareș și Alexandru Lăpușneanu.

Natura a creat peisaje impresionante, relieful fiind de-a dreptul spectaculos: munți, păduri, brazi, râuri, izvoare, dealuri, câmpii.

  • Cetatea de scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei, construită la sfârşitul secolului al XIV-lea în apropierea oraşului medieval Suceava, a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, astăzi un monument istoric de nivel naţional. Ansamblul arhitectonic medieval, alcătuit din castel şi ziduri de apărare, a fost consolidat şi completat redându-i aspectul impunător, intrat în legendă, dar şi subtila strălucire princiară din trecut.

image.png
  • Mănăstiri

Mănăstirile și bisericile din această zonă îmbină elemente gotice, bizantine și regionale, caracterizându-se printr-un stil moldovenesc specific.

image.png

Mănăstirea Sucevița

image.png

Mănăstirea Humor

image.png

Mănăstirea Voroneț

image.png

Mănăstirea Putna

image.png

Biserica Arbore

image.png

Biserica de lemn Sf. Dumitru Botoșana

  • Muzee

image.png

Muzeul Satului Bucovinean

image.png
image.png

Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Ouălor Încondeiate

  • Mina de sare de la Cacica

Salina Cacica este o exploatare minieră a sării aflată în localitatea Cacica, Județul Suceava și reprezintă un obiectiv turistic deosebit prin vechime, simplitate şi spaţii generoase. Galeriile sunt săpate manual, având profil dreptunghiular, nesusținute și nearmate, cu o lățime minimă de circa 1 m. Intrarea în mină se face pe 192 de trepte vechi de brad aflate de la începutul exploatării, mineralizate de saramura ce a pătruns în lemn, dispuse în spirală.

image.png
image.png
  • Mocănița Huțulca

În inima verde a Bucovinei, unde istoria se întâlnește cu natura într-un peisaj de o frumusețe rară, Mocănița Huțulca își continuă călătoria, purtând cu sine amintiri dintr-o epocă de aur. Această cale ferată îngustă este una dintre ultimele linii de acest gen care funcționează în Europa, oferind nu doar o călătorie pitorească prin peisajele de o frumusețe rară, dar și o experiență autentică, încărcată de istorie și tradiție.

  • Satul Ciocănești

Aflat în inima Bucovinei, satul Ciocănești este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România. Satul Ciocănești este un adevarat muzeu în aer liber, datorită caselor cu pereții pictați cu motive tradiționale specifice Bucovinei, fiecare locuință fiind mai frumoasă ca cealaltă.

image.png
image.png
  • Cheile Moara Dracului

Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase și mai pitorești chei din întreaga zonă, făcând parte dintr-o rezervație naturală de un deosebit interes geologic, floristic, faunistic și peisagistic.

  • Centrul de ceramică de la Marginea

Prin natura amplasării geografice, comuna Marginea este înconjurată de păduri, dispune de un sol argilos și este străbătută de apa râului Sucevița. Ceramica neagră de Marginea este deja o marcă binecunoscută în întreaga lume. Localitatea Marginea îl moștenește de vreo 300 de ani. Formele vaselor, de asemenea sunt străvechi, oale mari, străchini, ulcele și ulcioare, platouri, obiecte de decor.

image.png

©2035 by Urban Nomad Adventures. Powered and secured by Wix

bottom of page